Normaliziranje nenormalnog - poruka neodlučnima


Krucijalno je u vremenima apsurda podsjećati na to u kakvom se vremenu nalazimo jer u suprotnom padamo u opasnost normalizacije tog apsurda kroz ljudsku tendenciju navikavanja na stvari koje duže vremena percipira. Drugim riječima, dok iz ovog ludila ne izađemo, NE SMIJEMO dopustiti da nam itko ovakve nebulozne, antidemokratske, manipulativne, ideološke, dogmatične i beskrajno opasne obrasce servira pod normalno. 


Neka ovaj kratki tekst, stoga, posluži kao poruka za one sugrađane koji ne profitiraju od covid ideologije, koji ne vjeruju dogmatično u ono što im mainstream nametne, već koji zbog nezainteresiranosti, navike na normalno, neznanja ili nečeg četvrtog još uvijek onako usput znaju dobaciti kako "ne treba pretjerivati s teorijama zavjere", kako nema ništa loše u kažnjavanju "onih koji krše covid/eko/ruske mjere".


Pa, ponovimo ukratko još jednom na nenormalne stvari koje se kroz posljednje 3 godine "pod normalno" događaju u našem društvu. 


Australska vlada dozvolila je, kao u najgorim distopijskim sci-fi filmovima i romanima, policiji da preko GPS-a prati svoje građane (https://www.reuters.com/.../us-health-coronavirus...). 

Policijska brutalnost u Australiji od početka pandemije na povijesno je visokim razinama (https://www.sbs.com.au/.../police-shootings-record-high...). 

Višemjesečni lockdownovi bili su provođeni u UK, da bi se kasnije saznalo da je britanski premijer u to vrijeme izlazio i partijao (https://www.bloomberg.com/.../boris-johnson-pictured...).

U Australiji su postojali kampovi za 

covid pozitivne osobe u koje bi građane policija proizvoljno odvodila, nekad i bez testiranja (https://www.youtube.com/watch?v=mGFdWcJU7-0&t=176s). 

Kina, u svom klasičnom totalitarističkom stilu, propisala je drakonske "mjere protiv covida"; do razine kažnjavanja smrtnom kaznom za one koji namjerno ili nenamjerno sudjeluju u širenju virusa (što su neki hrvatski "znanstvenici" javno podržali i do danas ih se za to nije prozvalo niti preispitalo: https://www.facebook.com/SapereAudeCro/posts/pfbid0DTsdemEciZSRMk9Rch1m6g5diapMMpLJtHhjJvY2mq3hrRJKPANwDbv5kb3fJLYQl). 

Njemačka, sa svojom nedavnom segregacijskom prošlošću, propisala je lockdown za necijepljene, iako se cijepljene protiv covida po EU deklaracijama ne smije zakonski nametnuti (https://www.reuters.com/.../mulled-wine-only-vaccinated.../). 

Kanada je prijetila vojskom demokratskim prosvjednicima i, u maniri pravog komunizma, preko banaka blokirala privatan novac građana koji su bili kritični prema vlasti (https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60383385). 

Kanada je zabranila unutarnja i vanjska putovanja, da bi preko privatne tužbe dvojice građana saznali da za tu restrikciju nije bilo nikakve znanstvene podloge (https://www.facebook.com/SapereAudeCro/posts/pfbid02Qc4xEj6vSqV13RL7nARqo5wLGV45nxvSN3h7W5a1QkXNoAxMLXeEobL6bG1tWF7Ul).

Francuski predsjednik javno je rekao da necijepljeni građani (u tom trenutku otprilike 30% građana Francuske) nisu građani i da ih želi "raspizditi" (nakon toga je dobio izbore: https://www.france24.com/.../20220107-macron-says-he...). 

Nizozemska policija više je puta pucala na nenaoružane prosvjednika i jednom prilikom na njih pustila policijske pse (https://abcnews.go.com/.../dutch-police-shoot-tractor..., https://scroll.in/.../watch-protestors-attacked-by-police...). 

Hrvatska je 3 godine zastrašivala građane, branila im slobodno kretanje i rad, agresivno ih dehumanizirala i svodila na širitelje virusa, onemogućila "neposlušnima" korištenje javnih usluga (koje funkcioniraju na njihovom novcu) bez racionalnog opravdanja, osim onog da moramo "zaštititi građane da ne umru od covida", da bi nedavno saznali da RH nema službeno usvojenu ni provođenu metodologiju kojom preminule svrstava u preminule od covida. Dakle, bilo tko s vlasti bilo kada i bilo kako može sklepati "broj preminulih od covida" i na temelju njega nastaviti oduzimati prava građanima.


I tako dalje. 


Sve je to normalizirano preko pokvarenog mainstreama koji ovakve gadosti redovno servira pod normalno.


Kao novu manifestaciju apsurda, Švicarska danas najavljuje da će zatvorom kažnjavati građane koji ne žele svoje živote podrediti interesima američkog establišmenta. To je, naravno, preneseno kao svakodnevna vijest. 


Vrijeme je da se naši sugrađani koji su još uvijek "na ogradi" oko događaja posljednje 3 godine zajedno s nama prisjete riječi F. Dostojevskog; “Ne želim i ne mogu vjerovati da je zlo normalno stanje čovječanstva”.

Primjedbe