O nama

Naša je stranica 08.01.2024. obilježila drugu godišnjicu svog postojanja. Nakon rapidnog rasta u prvoj godini, a vrlo vjerojatno i zbog njega, naša druga godina bila je obilježena cenzurama, zamračenim objavama, smanjenim dosezima te raznim etiketiranjima od strane službenog FB. No važnije od toga, obilježena je još jačim radom i još kvalitetnijom podrškom. 

Kvantitetu čitanosti nam svojim cenzurističkim mehanizmima mogu umanjiti, no kvalitetu naših čitatelja i pratitelja ne mogu. Kroz prethodnu smo godinu ispod svojih tekstova viđali komentare koji su nerijetko nadmašivali i same tekstove, a dojma smo i da sve rjeđe moramo minuciozno objašnjavati pozadinu svojih argumenata, odnosno da sve više ljudi prepoznaje nakaradne društveno-političke globalne mehanizme protiv kojih smo ustali prije 2 godine. 

U ovoj smo se godini proširili i na ostale društvene mreže - prvenstveno na one s manje cenzure. Facebook za sada i dalje ostaje naš glavni medij, no pozivamo da nas zapratite i na Twitteru i Telegramu (linkovi u komentaru), kako bi se osigurali od toga da nas jedan dan ovdje više ne možete pronaći jer su cenzuristi tako odlučili. Ukoliko se spomenuto gušenje slobode govora u digitalnoj sferi nastavi, ove godine naše ćete teze moći slušati i uživo preko slobodnog medija podcasta u kojem planiramo gostovati. 

***

Što se tiče ostalih planova za budućnost, u vrijeme globalnog jednoumlja, kreiranog na bazi ideologije progresivizma, a rasprostranjenog političkom metodom globalizma, ova će stranica nastaviti nuditi ne samo alternativnu perspektivu na aktualnosti, već i odbanalizirajući kritičko-intelektualni pristup, kakav se danas nažalost sve manje vrednuje. Nastavit ćemo zagovarati vraćanje tradicionalnim provjerenim idejama i vrijednostima - onom Istinitom, Dobrom i Lijepom, kategorički odbijajući klečati pred ijednim svjetovnim pseudobožanstvom. 

Ova bi se godina pritom mogla pokazati kao svojevrsna prekretnica. U njoj ćemo vidjeti hoće li zapad nastaviti ići u intelektualno lijenom, svojevoljno slijepom, napretkom zavedenom ideološkom smjeru ili ćemo konačno svjedočiti kolektivnom buđenju, kojim ćemo prestati manijakalno srljati u izgradnju sve većih, sve nestabilnijih i sve opasnijih Babilonskih kula. 

Osim niza izbora, uključujući one krucijalne na američkoj fronti gdje će se globalistički progresivizam i tradicionalni suverenizam direktno sukobiti, očekuje nas i rastuća opasnost umjetne inteligencije i njene potencijalne zlouporabe u ime teško zamislivog tehno-totalitarizma, čije natruhe sve jasnije viđamo.

Teško da bismo mogli pronaći bolje riječi za zatvaranje ove naše druge godišnjice od onih napisanih perom čovjeka koji je svojom hrabrošću pripomogao srušiti jedan od najkrvavijih prošlostoljetnih totalitarnih terora - onaj čije nečasno dijete prijeti i nama danas.

"Jednostavan korak koji svaki hrabri pojedinac može napraviti jest odbiti sudjelovati u laži. Neka se laži nasade u svijetu, neka i preuzmu svijet - ali moju pomoć neće dobiti... Samo jedna riječ istine može nadjačati svijet." 

- A. Solženjicin

#SapereAude

Primjedbe