Kada smijemo reći "dosta"?

Nakon već poznatih bivših demokracija koje su se pod covid ideologijom pretvorile u totalitarizme (primjerice, Australija koja bilježi nezapamćene brojeve policijske brutalnosti ili Nizozemska koja je prije nekoliko mjeseci pustila policijske pse na prosvjednike), ogledni primjer totalitarističkog djelovanja nalazimo u liku kanadskog premijera Trudeaua.


U nedostatku političke, etičke i ljudske mudrosti, Trudeauova reakcija na masovne prosvjede protiv restriktivnih covid mjera na početku je uključivala bježanje iz grada i skrivanje iza pozitivnog covid testa, što je potom prešlo u diskreditaciju prosvjednika nazivajući ih "rubnom manjinom", da bi sada došli do potpune radikalizacije u kojoj Trudeau čini nevjerojatnu (čak i za njegove standarde) zamjenu teza u kojoj on optužuje prosvjednike da djeluju kontra demokracije.


Imajmo na umu da takvu optužbu izgovara osoba koja već dvije godine provodi mjere kojima se građanima zabranjuje slobodno kretanje, oduzima pravo na rad, pokušava natjerati da prime cjepivo koje nije obavezno, eksplicitno zabranjuje pravo na demokratske prosvjede itd. Neovisno o strani koju zauzmemo u raspravi oko covida, trebali bismo se moći složiti da takva osoba nema pravo ikoga optuživati da radi kontra demokracije (osim sebe samog) - niti danas niti ikad više u svojoj karijeri.


Da ne bismo ostali samo na apstraktnom razmišljanju, pogledajmo konkretan primjer policijske represije uzrokovane totalitarističkim djelovanjem kanadske vlade; https://twitter.com/ezralevant/status/1490819892169383941

Čovjek od 80 godina biva nasilno uhićen jer se usudio u znak potpore i pozdrava potrubiti prosvjednicima.


Da Trudeauova zamjena teza nije primjer Freudovske projekcije u kojoj čovjek nesvjesno projicira vlastite nedostatke na druge, odnosno da je riječ o svjesnoj i pokvarenoj manipulaciji, jasno je iz činjenice da je Trudeau ponosno podržavao Black Lives Matter prosvjede od prije koju godinu koji su se također događali usred pandemije, a usporedno s današnjim prosvjedima sadržavali su neusporedivo više kriminalnih radnji (krađa, napada na javne i privatne objekte, nasilja, sukoba s policijom i sl). Drugim riječima, jedne prosvjede (one priznate mainstream ideologijom) podržat će i klečanjem (https://edition.cnn.com/.../justin-trudeau.../index.html), a druge, koji su usmjereni protiv njega, nazivat će štetnim i opasnim te ih gušiti totalitarističkim metodama.


Posljedično, pitanje na koje se trudimo dobiti odgovor već 5 mjeseci je sljedeće; što se mora dogoditi da bi oni koji još uvijek podržavaju restriktivne covid mjere i antidemokratsko političko djelovanje priznali da su vlasti otišle predaleko? Koji događaj je po njima "one step too far"?


Aplikacije kojima policija prati svoje građane (Australija) očito nije. Eksplicitno zabranjivanje demokratskih prosvjeda (Kanada, Nizozemska) očito nije. Zatvaranje građana u kampove "za pozitivne" (Australija) očito nije. Zazivanje smrti necijepljenih (SAD - službena izjava Bijele kuće iz prosinca: "Za necijepljene; gledate na zimu teških bolesti i smrti za sebe, svoje obitelji i bolnice koje biste uskoro mogli preplaviti") očito nije. Segregacija ljudi ovisno o cjepnom statusu iako cijepljenje nije zakonski propisano očito nije.


Stoga, ponovimo pitanje; koja je cijena koju svi zajedno nismo spremni platiti radi virusa s 0.1% smrtnosti? Kada smijemo reći da je bilo dosta?


#FreedomConvoy

#EndTheMandatesNow




Primjedbe