Sapere Aude - prva obljetnica

Prije godinu dana objavili smo svoj prvi tekst pod naslovom [Obrana liberalne demokracije] (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=103506518896101&id=102265812353505), kojim obilježavamo i prvu godišnjicu nastanka Sapere Aude stranice. Taj je tekst, da se prisjetimo, nastao kao reakcija na uvođenje skandaloznih covid potvrda u RH, što je u našim očima označilo službeni početak najvećeg globalnog antidemokratskog udarca ovog stoljeća. Posljedično, kako to u životu često biva, zlo je otvorilo prostor za odluku o pokušaju stvaranja dobra kao njegove protuteže.

Pritom, na covid ideologiju gledamo samo kao na odskočnu dasku za općenitu borbu za "odbanaliziranje" aktualnih društveno-političkih pitanja, kroz dubinski filozofski pristup umjesto onog površnog i ideološkog na kakav nas je mainstream naviknuo. Borba je to i protiv trenutnih nametnutih društvenih dogmi, na koje smo kao društvo uvelike još jednom pristali, zaboravivši na povijesne lekcije koje su nam toliko puta pokazale zašto u ovom materijalnom svijetu dogmama ne bi trebalo biti mjesta. Nadamo se da svojim djelovanjem uspijevamo dati barem mali društveni poticaj da se pojedinci usude misliti, umjesto da dopuštaju da im stavove i mišljenja perfidnom agresijom nameću oni čije bi stavove zadnje trebali slijediti.

Zahvaljujemo svakom od vas na dosadašnjem jednogodišnjem praćenju, te obećajemo da ćemo s istim dubinskim pristupom nastaviti nuditi alternativni antimainstream kanal informacija i ideja.

#SapereAude

Primjedbe