Osvrt na novu cenzuru

Kada bi Sapere Aude pisao tekstove koji podržavaju smjer trenutnog duha vremena, vjerojatno nam objavama ne bi kontinuirano bili smanjivani dosezi. Vjerojatno bi od tog duha vremena čak bili prozivani "hrabrima", "naprednima", "inkluzivnima" itd.


Mi, međutim, nismo konstituirani za to da prihvaćamo laži, propagandne igrarije i neopoganske dogmatične vrijednosne novotvorevine. Tomu je među ostalim tako jer smo podosta svog dosadašnjeg intelektualnog rada usmjerili na razumijevanje opasnosti totalitarne opsjednutosti ljudskog uma. "Demonsko" je termin s kojom se moderno javno mnijenje voli šaliti nauštrb "nazadnih" pojedinaca koji ga koriste.


Demonsko je, međutim, upravo ono stanje u kojem određena sila, za koju naš znanstveni um nema interpretativne okvire, negativno utječe na rezoniranje i djelovanje pojedinca. To je stanje razdora, stanje u kojem se esencija osobe fragmentira, te svaki od tih osamljenih i oslabljenih fragmenata nesvjesno služi mračnom gospodaru kojeg svjesno ne poznaje.


Najveća pobjeda vraga bila je ona kada je modernog čovjeka uvjerio da ne postoji. Njegova djela, kada se s njih skine zavaravajući suvremeni veo lažne brige za žrtve i još lažnije tolerancije , očita su i sveprisutna. Od žrtvovanja djece na oltaru ideologije do gušenja slobodnog govora, kojemu krajnji cilj nije ništa drugo nego nesmetana implementacija jednog protuljudskog sustava vrijednosti.


Mi takvoj sili nećemo pomagati ni na koji način - uključujući onaj baziran na našoj pasivnosti. Nikad više tekstova nismo napisali, gospodo cenzuristi, od onda kada ste našu riječ pokušavali ugušiti. Stoga, samo nastavite po svome, a mi ćemo nastaviti po svome.


Riječima sv. Pavla iz druge poslanice Timoteju,

"Propovijedaj Riječ, uporan budi - bilo to zgodno ili nezgodno - uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svom strpljivošću i poukom.

Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima; od istine će uho odvraćati, a bajkama se priklanjati."'


Naše zamračene objave pregledajte na našem profilu.


Primjedbe