Ni koraka

Godinama upozoravamo na rastuću opasnost ljevičarskog progresivnog ekstremizma. Ideologija je to koja postupno prožima našu civilizaciju od sredine prošlog stoljeća, koja u samim svojim idejnim temeljima na mjesto istine postavlja borbu za moć. Ideologija je to koja nas je sve inficirala, bilo to na eksplicitan način - u kojemu perpetuiramo progresivne truizme i ideološke idole - ili implicitan, u kojemu se nominalno ne slažemo s njihovim ekstremizmom, ali smo i sami ovisni o njihovim izumima, o njihovoj industriji zabave, o tehnološkim darovima koje nam nude, o sveprisutnoj desakralizaciji ljudskog tijela i života, o njihovim hedonističkim antifamilijarnim principima itd. 


Skup ideja koji nema jasno određenu granicu, odnosno koji po svojoj vlastitoj procjeni ne može postati preradikalan (prisjetimo se nekih od njihovih javnih izjava o tome kako "ništa nije preekstremno u borbi protiv virusa/klimatskih promjena/netolerancije") nalik je spremnoj bombi koja samo čeka da joj netko ili nešto izvadi osigurač. Taj je osigurač davno izvađen, a sinoćnji napad na Donalda Trumpa samo je još jedan u nizu gelera njihove ideološke eksplozije. Nakon što Trumpa nisu uspjeli zaustaviti totalitarnom politizacijom pravnog sustava, sada su otišli korak dalje - prema metodama kojima ga, čini se, jedino i mogu zaustaviti. 


U ovom trenutku ne treba trošiti previše riječi na ukazivanje na standardno licemjerje cjelokupnog mainstreama, koji Trumpa već 10 godina optužuje za širenje nasilja, a koji je sam nedvojbeno sukreirao ovu situaciju svojim konstantnim šikaniranjem bilo koga tko imalo odstupa od njihovog pravovjerja, svojom intelektualno skandaloznom metodom rasprave ad hitlerum, svojom agresivnom netolerantnom "tolerantnošću". Ukazivanje na njihovo licemjerje svršeno je vrijeme. Oni znaju da su licemjerni i mi to znamo, kao što znamo i da oni to znaju, ali ih nije briga. Kako je rekao jedan njihov ideološki predak, da bi se napravio omlet potrebno je razbiti nekoliko jaja. Nismo li već shvatili da je istina u njihovom umu subordinirana moći? Relativizmom su se usadili u naše umove, da bi ih zatim dogmatizirali svojim naopakim novonormalnim progresivnim vrijednostima. 


Vrijeme je da se politička korektnost, u ime koje se proganjaju i ubijaju oni koji se drznu razmišljati drukčije, ostavi u povijesti zapada. Vrijeme je da se prokažu oni koji desetljećima pod krinkom inkluzivnosti perpetuiraju nasilnu isključivost. Vrijeme je da onima među nama koji su spremni naša inherentna prava, pa i naše živote žrtvovati na oltaru svoje nakaradne ideologije kažemo da dalje sa svojim djelovanjem ne mogu i neće. Ni koraka.


Make West Great Again.


#SapereAude

Primjedbe