Covid totalitarizam - priznanje

Direktor Facebooka javno je priznao da su Bijela kuća i američki establišment vršili pritisak na njega kako bi ga prisilili da cenzurira slobodan govor na svojoj platformi, posebice tijekom covid godina. (Priznanje u komentaru.) 

I sami smo trpili i trpimo ogromnu cenzuru na našoj stranici, koja je dosezala monstruozne razine u tom mračnom periodu 2020.-2023. Bili smo nazivani dezinformatorima, radikalima, ekološkim hereticima, suradnicima inozemnih vlada itd. Ovime smo dobili potvrdu ne samo da se cenzura u punom smislu te riječi uistinu događala već i da je bila potaknuta vodstvom države koja u svojim temeljnim dokumentima garantira slobodan govor.

Upitali bismo, stoga, gospodu s Facebooka koga možemo tražiti odštetu za kršenje naših prava, budući da, kako Zuckerberg sam priznaje, cenzura kakva se vršila krši njihove vlastite politike i standarde. Facebooku je prije koju godinu presuđena kazna od preko 700 milijuna dolara zbog prodavanja privatnih podataka svojih korisnika, a svaki se njihov korisnik tada mogao prijaviti za primanje dijela te kazne.

Hoćemo li ikada dobiti ikakvu odštetu za to što nam se usred deklarativno liberalne demokracije na 3 pune godine uskraćivala sloboda govora, sloboda okupljanja, što nas se vrijeđalo, ucjenjivalo i dehumaniziralo, što nam se prijetilo našim zdravljem i zdravljem naše djece, što su milijuni ljudi protupravno ostali bez posla, a milijuni djece bez mogućnosti školovanja?

Zuckerbergovo priznanje vrh je sante leda. Netko mora pogledati u lice ljudima čiji najbliži su stradali pod kopitima covid totalitarizma - bilo posredno kao posljedica samoće na koju su osuđeni, manjka preventivnih pregleda smrtonosnih bolesti ili neposredno kao posljedica netestiranih smućkanih farmako proizvoda koje su pod prisilom konzumirali. 

Netko za to mora zakonski odgovarati. Nažalost, umjesto da ide prema tome, naša civilizacija proširuje manijakalni totalitarni obrazac djelovanja iznjedren tijekom covida na sve ostale društvene aspekte. Zuckerberg kaže da žali što je pristao na pritiske Bijele kuće. Sada znamo što bi se s njim dogodilo da je imao hrabrosti odbiti ih. Završio bi u zatvoru kao što je jučer završio Pavel Durov, direktor Telegrama - aplikacije koja je jedina čuvala slobodu govora tijekom i nakon covida.

#SapereAude

Primjedbe